Over EA

 

Echt Amsterdams: een organisatie met een duidelijke visie op de stad, waarvan de naam al boekdelen spreekt. Een community die trots is op haar stad en die bijzondere initiatieven de aandacht geeft die ze verdienen.

In het leven geroepen voor iedereen die dat gevoel van warmte en ‘thuiskomen’ ervaart elke keer als je in de stad loopt, voor iedereen die moet lachen als er in de tram weer iemand staat te klagen over onbenullige en vaak nietszeggende zaken maar met die typisch Amsterdamse humor. Kortom, voor iedereen die van Amsterdam houdt!

Onze hoofdstad is mooi; ontzettend authentiek en tegelijkertijd altijd haar tijd ver vooruit geweest. Er gebeurt veel, mooie initiatieven worden geboren en mensen zetten zich steeds vaker bewust in voor de stad, haar inwoners, haar cultuur en haar omgeving. In de overwegend individualistisch ingestelde samenleving waarin we tegenwoordig leven is er behoefte aan samenhang, men wil van nature immers deel uitmaken van een groter geheel. Dit grotere geheel, is Echt Amsterdams!

Echt Amsterdams is een initiatief van OVERHAUS, ontwerp en communicatie. Wouter Overhaus, initiatiefnemer, had als échte Amsterdammer dit goede idee. ‘Gewoon’ een idee dat is geboren op een bierviltje in de kroeg, in een goed gesprek met een paar ondernemende vrienden met evenveel liefde voor de stad. “Het gaat om een gevoel. Dit maakt namelijk dat we zo van de stad Amsterdam houden. Daarom moest er een initiatief komen dat alle vindingrijke, eigenwijze en authentieke dingen in de stad onder de aandacht brengt, mensen met elkaar verbindt en de nadruk legt op alle goede dingen die gaande zijn in onze mooie hoofdstad.”