Echt Amsterdams op kaart

Facebook

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Echt Amsterdams in kaart

EA Erkend Op Kaart

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Stanley Winter – Stichting fietskoeriers Amsterdam & Citybees koeriers

Een koeriersdienst met een extra dimensie, voor zowel de grote als kleine pakketjes! Winter staat bekend om de mate van motivatie en betrokkenheid waarmee hij z'n werk doet.

Stanley Winter, een persoon met een flinke ‘rugzak’; maar ontzettend gemotiveerd en ambitieus in de koeriersbranche. Ondanks zijn persoonlijke achtergrond, erg snel en doeltreffend in z’n werk.

Zo doortastend zelfs, dat het Winter, inmiddels een aantal jaren geleden, een vaste aanstelling als ‘planner’ opleverde bij de Fietsdienst. Die toenmalige stichting bood mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als vrijwilligers de mogelijkheid pakjes te bezorgen per fiets en zo weer een beetje structuur in hun leven te krijgen. Dat was exact wat hij toen nodig had, een kans op meer perspectief in zijn leven. De fietsdienst gaf hem een doel en een bepaalde mate van voldoening.

Niet alleen Stanley ervoer dit zo, alle vrijwilligers bij de Fietsdienst hadden zeer positieve ervaringen met hun werk en waren veelal dankbaar voor de kans weer aan de bak te mogen. Hij vond het ontzettend leuk en dankbaar werk, hij was erg op ‘de jongens’ gesteld en hij was soms 7 dagen per week op kantoor. Die vrolijke gezichten en enthousiaste opmerkingen van de koeriers, dat was waarvoor hij elke dag z’n bed uit ging. “Ze voelen zich vaak alleen en hebben weinig sociale contacten, de fietsdienst gaf hen een gevostan goedel van ‘ertoe doen’ en de bevestiging dat er ook nog leuke dingen bestaan”.

Door zijn dagelijkse ervaring met het inplannen van de ritten en contact leggen met klanten, kwam hij tot de conclusie dat sommige zaken nog effectiever konden. Hij had talloze ideeën en suggesties. “Wij deden alleen ritten per fiets, als een klant een groter pakket wilde laten bezorgen waren we genoodzaakt dit uit te besteden aan een andere koeriersdienst. Logisch natuurlijk, echter kregen we hiervoor nooit ritten terug en was het eenrichtingsverkeer pur sang. Dus bedacht ik dat ik hier misschien zelf wel in kon voorzien. Nadat ik m’n vrouw ook had overtuigd, waren we erover uit; Citybees Amsterdam zou de ritten per auto gaan verzorgen.”

Een ideale samenwerking: alle autoritten kon Citybees dan oppakken, andere klussen kon hij dan doorspelen naar de stichting, en vice versa. Hier werd vanaf het begin door klanten zeer positief op gereageerd. Maar aan de goede sfeer kwam vrij snel een einde. De stichting kwam in onrustig vaarwater terecht en het voortbestaan werd steeds onzekerder. Het toenmalige bestuur van de stichting wees om een aantal dubieuze redenen met de vinger naar Stanley en hij werd op staande voet ontslagen. Dit ontslag was onterecht en werd uiteindelijk door de kantonrechter ongedaan gemaakt omdat er geen juridisch gefundeerde aanleiding toe was. Ondanks dat Stanley in zijn recht gesteld was, was het een serieuze aantijging en een flinke aanslag op zijn rol als professional en daarmee ook op z’n eigenwaarde. Maar, ook al was de klap groot en lag Stanley even in de touwen, hij stond op en was vastberaden terug te komen.

Deze vastberadenheid is al deel van hem sinds hij klein is, toen verloor hij z’n benen; nu z’n baan, twee totaal verschillende situaties met één gemene factor. Hij stond weer op en ging door. Precies met die instelling is hij dit jaar de nieuwe Stichting Fietskoeriers Amsterdam begonnen, een organisatie met dezelfde focus. Stanley had nog veel contact met een aantal ‘jongens’ die hij van de fietsdienst kende, inmiddels failliet verklaard en overgenomen door Partnerkoeriers.

Zij kwamen graag weer voor hem werken en hij voor hen: “De jongens misten het werk en het gevoel van ergens voor staan, ik miste het gevoel dat ik kreeg door hen dat te bieden. Daarnaast stak iemand mij ooit ook z’n handen toe door me de kans te bieden aan de slag te gaan. Als ik de schakel nu verbreek door dit niet te doen ben ik toch ontzettend egoïstisch?!”. Die houding maakt ook dat veel oude klanten van de fietsdienst zo op Winter gesteld waren. Het moment dat ze hoorden dat hij z’n eigen stichting had opgezet om door te gaan met het goede werk werden ze onmiddellijk klant. Alsof hij het begrip altruïsme zelf uitgevonden heeft, zeer indrukwekkend! “Het gaat helemaal niet om wat je verdient of de functie die je bekleedt, belangrijk is hoe je jezelf ziet en wat je uiteindelijk als persoon neerzet” aldus Stanley Winter.

Ondertussen is hij druk bezig met zowel Citybees als Stichting Fietskoeriers Amsterdam. Hij is ontzettend gemotiveerd en volledig overtuigd van de potentie die beide organisaties hebben. Geen brug te ver en geen kuil te diep, hij gaat gewoon door en niemand kan ‘m stoppen. Ontzettend vindingrijk, erg eigenwijs en lekker authentiek; een Echte Amsterdammer waar we trots op mogen zijn!

Willekeurig