Echt Amsterdams op kaart

Facebook

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Echt Amsterdams in kaart

EA Erkend Op Kaart

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Pub Crawls Amsterdam

Pub Crawls Amsterdam is een andere manier om de stad te leren kennen en nieuwe plekjes te ontdekken.

Veel drinken om zo dronken mogelijk te worden en kruipend naar huis te gaan: dat is hoe een groot gedeelte van de kroegentochten normaal gaan. Dat kan anders, dacht het net gestarte initiatief Pub Crawls Amsterdam. In plaats van een kroegentocht aan te bieden gericht op het dronken voeren van toeristen, biedt het een alternatief om in plaats van jouw eigen alcoholgrens ook de cafés en de stad beter te leren kennen. Echt Amsterdams ging langs bij Michiel Agterberg, oprichter van Pub Crawls Amsterdam om te praten over dit eigenwijze initiatief.

Pub Crawls Amsterdam is in oktober 2015 begonnen als vrijetijdsbesteding van Michiel, toen hij een manier zocht om zijn energie kwijt te kunnen naast zijn werk. Hij combineerde zijn liefde voor kroegen en zijn opgedane kennis in zijn vakgebied om een nieuwe manier van kroegentochten op te zetten in Amsterdam. Michiel vertelt hoe Pub Crawls Amsterdam werkt: “Iedereen kan gratis een route van een kroegentocht downloaden op onze site, die je zelfstandig kan lopen. Ik denk dat het leuk is voor mensen om Amsterdam en haar cafés zelf te ontdekken, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Onze tochten, elk met een eigen thema, bieden dan een goede houvast”. Een ‘kennismaking met de Wallen-thema’, het bourgondische ‘de Pijp-thema’ maar ook een winters ‘bordspellen-thema’ zijn voorbeelden van die thema’s. Door de tochten op een thematische manier aan te bieden, onderscheidt Pub Crawls Amsterdam zich van andere kroegentochten en biedt het voor ieder wat wils. Elke maand wil Pub Crawls Amsterdam een nieuwe tocht aanbieden, met een nieuw thema. Een tocht in Amsterdam-Noord, een romantische tocht en een ‘aan de waterkant-thema’ zijn voorbeelden van tochten die er binnenkort aan komen.

De andere manier van het aanbieden kan wel eens bij verwarring zorgen bij lopers van de tochten. “Ik heb inderdaad wel eens aanvragen binnen gehad of ik de tour kon meelopen en wat de kosten daarvoor waren. Dan moet ik uitleggen dat het gratis is en je het op eigen houtje kan doen”, vertelt Michiel. Er heerst nog steeds een bepaald gevoel bij kroegentochten: met een grote groep mensen dronken worden terwijl je elkaar leert kennen. Michiel snapt dat er verwarring is over het concept van de kroegentochten: “Pub Crawls Amsterdam is dan wel even wennen. Je loopt het in je eentje of met voor jou bekende mensen. Het is minder op zuipen en meer op ontdekken”.

Pub Crawls Amsterdam is een andere manier om de stad te leren kennen en nieuwe plekjes te ontdekken. “Als dat kan doen doormiddel van een borrel is dat leuk. Het is vooral leuk en lachen om te doen, niet zo zeer heel serieus”, legt Michiel uit. Echt Amsterdams is het daar zeker mee eens! Pub Crawls Amsterdam verdient als origineel en eigenwijs initiatief zeker de Echt Amsterdams erkenning.

Willekeurig