Echt Amsterdams op kaart

Facebook

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Echt Amsterdams in kaart

EA Erkend Op Kaart

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Playground CS

Playground CS is een pop-up stadsstrand voor jonge gezinnen met kinderen bij het Centraal Station Amsterdam

Het is de meeste Amsterdammers de afgelopen maand waarschijnlijk wel opgevallen: tussen de bouwputten rondom het Centraal Station, ligt sinds 15 juli het Playground CS. Het strand, een paradijs voor spelende kinderen, heeft een oppervlakte van 1500m² heeft en is een tijdelijke must-visit van de stad. Echt Amsterdams sprak met Joost Aartsen, één van de medeoprichters van Tosti Creative en partner van het stadsstrand Playground CS.

Aan de hand van het document “Stad in Balans”, is de gemeente Amsterdam samen met verschillende ondernemers en creatievelingen gaan kijken naar een tijdelijke invulling om de voormalige bouwput bij het Amsterdam CS op te vrolijken. Tosti Creative is samen met o.a. Pim Evers van Urban Space Agency gaan kijken op de plek waar het nieuwe hoogtepunt van de stad moest komen. Waar er eerst het idee was om een klimrek te bouwen, werd er al snel bedacht dat er een stadsstrand moest komen. “Wat veel mensen niet weten is dat er hier honderd jaar geleden ook een strandje lag. Het is toch fantastisch als je een stukje geschiedenis van de stad kan terugbrengen”, vertelt Joost. Met het zand van het WK beachvolleybal op de Dam en hulp van verschillende organisaties is in slechts twee weken het strand gerealiseerd.

Ondanks dat het in de avond ook voor volwassenen een geweldige plek is om te relaxen, is Playground CS in opdracht van de gemeente voornamelijk op kinderen gericht. Met activiteiten als Kinder Disco Dolly en Beerpong voor kinderen is er genoeg te doen voor de jongste bewoners van de stad. Volgens Joost is dat ook het belangrijkste: dat de kinderen het leuk vinden. “Het is een moeilijke doelgroep. Kinderen van twee tot vier vinden andere dingen leuk dat kinderen van vier tot zes. Maar alle kinderen zijn zó enthousiast, daar word je als organisator ook ontzettend blij van. Van een dagje op het strand krijg je echt energie”, vertelt Joost lachend.

“Het mooie aan Playground CS vind ik het contrast met dit stukje stad en de omgeving. Dit is een superdruk punt, maar je kan hier als ouder veilig met je kinderen spelen.” legt Joost uit. “Het is ook een beetje afgesloten van de buitenwereld, het is echt een andere wereld. Je bent op vakantie in jouw eigen stad. Jong en oud, kinderen van elke afkomst: iedereen speelt gewoon samen, de grond is van hen.”

Wie Playground CS nog wil bezoeken, moet snel zijn. Tot 26 augustus 2015 is het stadsstrand gratis te bezoeken. Voor het authentieke en creatieve initiatief, verdient Playground CS in ieder geval de Echt Amsterdams erkenning.

Willekeurig