Echt Amsterdams op kaart

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 2 widget .

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 1 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Plastic Whale

Plastic afval met waarde, van een PET-flesje naar een plastic schip!

De plastic droom…

Een boot van Amsterdams Grachtenplastic!

De uitdaging is eenvoudig te omschrijven, maar minder eenvoudig om uit te voeren: een boot van plastic afval bouwen.

De planning is zeer ambitieus: maart 2013 zijn ze op de HISWA gestart met de bouw van de boot (De mal werd toen gepresenteerd). Het doel is om de boot tijdens HISWA 2014 te dopen. Ambitieus, maar zeker niet onmogelijk.

Plastic afval waardevol maken

Het probleem van de Plastic Soep is complex en er is dus ook niet één oplossing. Maar waar Plastic Whale voor wil strijden, is dat er zo min mogelijk plastic afval in de natuur en daardoor in ‘s werelds wateren terechtkomt. Stichting Plastic Whale wil daar een bijdrage aan leveren door consumenten, bedrijven en overheden anders naar plastic afval te laten kijken; zij moeten er waarde aan hechten. Plastic is namelijk in vele opzichten een fantastisch product, totdat het zwerfafval wordt. En de reden dat het op zoveel plekken in de wereld zwerfafval is geworden, is dat het blijkbaar weinig waarde heeft zodra het is gebruikt; het wordt letterlijk gezien als wegwerpartikel. Plastic Whale is van mening dat consumenten, bedrijven en overheden wereldwijd de waarde van plastic afval moeten gaan zien. Zodra iets waarde heeft, gooi je het niet zomaar weg. Of je doet meer moeite om het te herwinnen.

Wat gaan ze met de boot doen?

De Plastic Whale gaat door de Amsterdamse grachten varen. Het wordt een icoon, onze Amsterdamse Rainbow Warrior. “En we willen heel veel mensen aan boord uitnodigen; scholieren, management teams, toeristen en vele anderen. Zo kunnen wij hen vertellen over de plastic soep en wat we ertegen kunnen doen. En dat je, als je een prikkelende uitdaging start en samenwerking zoekt met diverse mensen en organisaties, meer kunt bereiken dan je ooit voor mogelijk had gehouden”. Aldus de organisatie achter Plastic Whale.

Een zeer vindingrijk concept, ontzettend authentiek en nogal eigenwijs; Echt Amsterdams dus!

 

 

Willekeurig