Echt Amsterdams op kaart

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 2 widget .

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 1 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Dit zijn de Amsterdamse deelnemers aan de spelen in Rio

Wij hebben alle Amsterdamse deelnemers aan de Olympische spelen op een rij gezet en gekeken waar de medaillekansen liggen

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro staan op het punt van beginnen. Uiteraard zullen wij vanaf de openingsceremonie tot de laatste dag alle Nederlandse sporters een warm hart toedragen, maar onze focus ligt misschien nog iets meer bij de Amsterdamse sporters. Echt Amsterdams heeft de 67 Amsterdamse deelnemers aan het grootste sportevenement ter wereld op een rij gezet en gekeken waar de medaillekansen liggen voor onze mede Mokumers:

Atletiek

Alle Nederlandse ogen zijn in het Atletiek dit jaar gericht op Dafne Schippers. Onze Nederlandse trots is de grote favoriet op de 200 meter en medaillekandidaat op de 100 meter. Er doen dit jaar ook 5 Amsterdamse sporters mee welke in eerste instantie geen grote kanshebbers zijn voor de medailles, maar toch zeker onze aandacht verdienen. Er zijn tenslotte op elke Spelen verrassingen, hopelijk kan iemand van onderstaande personen een medaille mee naar huis nemen:

* Madiea Ghafoor (4×400 meter estafette)
* Tasa Jiya (4×100 meter estafette)
* Maureen Koster (5.000 en 1.500 meter)
* Nicky van Leuveren (4×400 meter estafette)
* Jamile Samuel (200 meter en 4×100 meter estafette)

Handbaldames

De Nederlandse handbaldames zijn misschien wel de meest verrassende medaillekandidaat in Rio. De opwaartse spiraal is al een tijdje ingezet met als hoogtepunt de zilveren medaille op het WK in Denemarken december vorig jaar. Michelle Goos zal de Amsterdamse eer in het Nederlandse team hoog proberen te houden. Wij wensen haar veel succes op weg naar (hopelijk) de eerste Nederlandse handbal-medaille ooit.

* Michelle Goos

Hockey

Zowel de Nederlandse mannen als de Nederlandse vrouwen zijn traditie getrouw kanshebbers voor een medaille op de spelen. Het vrouwenteam kan een geweldige prestatie neerzetten door voor de derde keer op rij de gouden medaille te veroveren. Met 10 Amsterdamse dames en 7 Amsterdamse heren moet het ook dit jaar zeker goed gaan komen.

Dames:
* Caia van Maasakker
* Margot van Geffen
* Eva de Goede
* Carlien Dirkse van den Heuvel
* Naomi van As
* Willemijn Bos
* Ellen Hoog
* Maria Verschoor
* Kelly Jonker
* Kitty van Male

Heren:
* Billy Bakker
* Rogier Hofman
* Mirco Pruyser
* Glenn Schuurman
* Jaap Stockmann
* Valentin Verga
* Constantijn Jonker (reserve)

Baanwielrennen:

Baanwielrennen staat voor de 27ste keer op het programma tijdens de Olympische Spelen. Er doen twee Amsterdammers mee in Rio: Nils van ’t Hoenderdaal en Tim Veldt. Beide zijn helaas geen topfavorieten voor de medailles, maar wie weet kunnen zij in het Rio Olympic Velodrome verrassen en met een medaille terug in Mokum komen: tijdens de teamsprint ligt er zeker een kans om te verrassen als alle teamleden een goede dag hebben.

* Nils van ’t Hoenderdaal (ploegenachtervolging en reserve teamsprint)
* Tim Veldt (Omnium en reserve ploegenachtervolging)

Roeien

Traditiegetrouw doet Nederland het goed in het roeien. Op elke Spelen vanaf 1984 heeft het Nederlands team minstens één medaille gewonnen: hopelijk kan dit tijdens de huidige spelen op zijn minst geëvenaard worden. De Nederlandse roeiploeg is dit jaar enorm, er doen dus ook behoorlijk wat Amsterdamse roeiers mee in de wateren van Rio. Wij verwachten dat de Nederlandse equipe meerdere medailles binnen gaat slepen, door op onder andere op de Dames Dubbelvier en de Heren Holland Acht een medaille te pakken.

Vrouwen:
* Lichte dubbeltwee: Ilse Paulis en Maaike Head
* Twee zonder: Aletta Jorritsma en Karien Robbers
* Dubbelvier: Chantal Achterberg, Nicole Beukers, Inge Janssen en Carline Bouw
* Acht: Wianka van Dorp, Claudia Belderbos, Lies Rustenburg, José van Veen, Ellen Hogerwerf, Sophie Souwer, Monica Lanz, Olivia van Rooijen en Ae-Ri Noort.

Mannen:
* Twee zonder: Roel Braas en Mitchel Steenman
* Vier zonder: Harold Langen, Peter van Schie, Vincent van der Want, Govert Viergever
* Lichte vier zonder: Joris pijs, Tim Heijbrock, Jort van Gennep en Bjorn van den Ende
* Holland Acht: Dirk Uittenboogaard, Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Boudewijn Roell, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis, Robert Lücken en Peter Wiersum.

Turnen

Nederland staat niet bekend als een enorm turnland. Uiteraard hopen wij naast de gehoopte en verwachte medaille van Epke Zonderland op meer succes bij deze veelzijdige sport. Er doen dit jaar twee Amsterdamse turn(st)ers mee aan het Olympisch turntoernooi. Het behalen van een medaille wordt lastig, maar wij zullen zij daarom zeker niet minder supporten.

Vrouwenteam:
* Vera van Pol

Mannenteam:
* Jeffrey Wammes

Zwemmen

Het laatste onderdeel wat wij behandelen is het zwemmen; normaal gesproken één van de grootste medaillebronnen voor het Nederlands team. Ook de vier deelnemende Amsterdammers maken kans op de medailles. Inge Dekker is op elke afstand waar zij meedoet geen topfavoriet, maar zeker medaillekandidaat. Dit zelfde geldt voor Sebastiaan Verschuren.

* Inge Dekker (100 meter vlinderslag, 50 meter vrije slag en 4×100 meter vrije slag)
* Robin Neumann (200 meter vrije slag, 4×200 meter vrije slag)
* Ben Schwietert (4×200 meter vrije slag)
* Sebastiaan Verschuren (100 meter vrije slag, 200 meter vrije slag en 4×200 meter vrije slag)

Willekeurig