Echt Amsterdams op kaart

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 2 widget .

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 1 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/echtamsterdams.nl/httpdocs/wp-content/themes/newsbold/functions.php on line 697 Echt Amsterdams Erkend

Mandje Mokum

Mandje Mokum maakt Amsterdamse cadeaumanden om mensen kennis te laten maken met de mooie lokale producten die de stad te bieden heeft.

Cadeaumanden hebben vaak een niet al te hip imago. Ze zijn vaak gevuld met onpersoonlijke cadeaus als een bioscoopbon, een zakje chips of één van de andere producten die je in één bezoekje aan jouw plaatselijke supermarkt ook kan verzamelen. Het Amsterdamse bedrijf ‘Mandje Mokum’ zag een kans en is begonnen met het maken van cadeaumanden van lokale producten met elk een eigen en bijzonder verhaal. Echt Amsterdams was benieuwd naar de drijfveer voor het maken van deze “Mokumse mandjes” en sprak met Tynke, mede-oprichtster van ‘Mandje Mokum’.

De start van Mandje Mokum
Het idee voor ‘Mandje Mokum’ is ontstaan toen Tynke en haar vriend Bas op vakantie waren en genoten van alle buitenlandse lekkernijen. Ze begonnen te brainstormen over hoe leuk het zou zijn als zij deze producten in Nederland ook konden kopen. Eigenlijk een beetje gek, vonden zij: “Er zijn toch ook heel veel lekkere lokale producten? Jammer dat die bijzondere lokale producten nergens echt geclusterd aangeboden worden”. Tynke startte een zoektocht naar deze typische Amsterdamse producten met een verhaal. In januari 2015 kon Tynke officieel met ‘Mandje Mokum’ begonnen.

Producten met een verhaal
‘Mandje Mokum’ biedt zestien verschillende producten aan, verdeeld onder zes verschillende soorten mandjes. Zo is er een “maatschappelijk verantwoord mandje” met onder andere een biertje van ‘Brouwerij de Prael’ en een chocolade reep van ‘Gorrila Bar’, maar ook een “klassiek mandje” met lekkernijen die al sinds jaar en dag van generatie op generatie in Amsterdam gemaakt worden. Alle producten en mandjes hebben twee dingen gemeen: de artikelen komen uit Amsterdam en er zit een bijzonder verhaal achter het product. Elk verhaal wordt aan de consument verteld doormiddel van een kaartje met een omschrijving van het product, leuke weetjes of een bijpassend “geschiedenislesje”. Hierdoor geniet je misschien nét even meer als je een hap of slok neemt van een van de Amsterdamse voortbrengsels.

Persoonlijke bezorging

Mocht je een “Mokums mandje” bestellen, dan is er een grote kans dat Tynke zelf bij jou op de stoep staat om het ‘Mandje Mokum’ langs te brengen. In Amsterdam doen Tynke en Bas de bezorging namelijk gewoon op de fiets! Tynke vindt het leuk om de mensen die de mandjes bestellen te ontmoeten. “Vaak is dat andersom ook zo”, vertelt Tynke lachend.

Echt Amsterdams
Mensen kennis laten maken met de lokale producten en het stimuleren van de lokale ondernemingen is belangrijk en het uiteindelijke doel van Mandje Mokum. Echt Amsterdam is het hier zeker mee eens en vind het initiatief om mensen met de meest bijzondere lokale producten erg authentiek! ‘Mandje Mokum’ krijgt dan ook de verdiende Echt Amsterdams erkenning.

Share on Facebook9Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
Share

Willekeurig