Echt Amsterdams op kaart

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 2 widget .

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 1 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Kitchen Roulette

Kitchen Roulette is een sociaal eet-evenement, waarbij je nieuwe mensen ontmoet.

Op een vreemde deurbel drukken en aanschuiven aan tafel bij iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Voor veel mensen zou dit iets zijn waar zij nooit uit zichzelf op zouden komen, maar bij het Amsterdamse Kitchen Roulette is dit de normaalste zaak van de wereld. Een sociaal eet-evenement, waarbij je nieuwe mensen ontmoet. Echt Amsterdams sprak met Lisanne, één van de oprichters van Kitchen Roulette.

Het op het Duitse Running Dinner geïnspireerde Kitchen Roulette, is een relatief jong project. Toen Jonas (één van de Nederlandse oprichters), meedeed aan de Duitse editie, kreeg hij al snel het idee om dit creatieve concept ook in Amsterdam te starten. Het idee is simpel: een avontuur waar iedereen uiteten gaat bij iedereen. Lisanne legt het idee verder uit: “Er is een systeem dat mensen die zich inschrijven, automatisch aan elkaar linkt. Op een avond eet je drie gangen, waarvan jij er zelf één kookt en twee bij “vreemden” eet: elke nieuwe gang eet je dus met nieuwe mensen. Bij wie je de andere gangen eet, weet je van te voren dus niet. Je hebt alleen het adres.”

Het meedoen aan Kitchen Roulette kan in koppels van twee, met één keuken waaruit gewerkt wordt. Als jij zelf kookt heb je in principe twee andere duo’s, vier vreemde mensen, op bezoek. Vaak zijn de duo’s vrienden of koppels, maar je ziet alle combinaties voorbij komen. “Afgelopen editie hebben er mensen meegedaan als tweede date. Dat vond ik wel erg leuk en bijzonder”, vertelt Lisanne. Lisanne gaat verder: “Voor mij, ik denk ook voor veel andere, is het nog steeds oprecht spannend om op een vreemde deurbel te drukken. Je weet nog niets over de mensen bij wie je langsgaat. Iedereen zit daarom in het zelfde schuitje: voor iedereen is het even spannend.”

Door de grote diversiteit aan mensen die meedoen, is het mogelijk dat je tijdens de ene gang in een studentenhuis zit en bij de volgende in een grachtenpand: het is echt voor alle Amsterdammers. “De oudste deelneemster was 74 en de jongste was een kindje van 7, dat met iemand meeging”, vertelt Lisanne. Juist door aan tafel te zitten met verschillende soorten mensen, krijg je de leukste verhalen te horen. “Het maakt mij blij om te zien dat mensen mengen en alle reacties daar over te horen. Om te horen, dat bepaalde vooroordelen die mensen hebben, grotendeels verdwijnen”.

Kitchen Roulette trekt op een creatieve en eigenwijze manier mensen uit hun comfortzone. Dát is wat Kitchen Roulette Echt Amsterdams maakt volgens Lisanne: alle Amsterdammers die bij elkaar aan tafel zitten. Afkomst, leeftijd of opleidingsniveau speelt hierbij geen rol. Wij zijn het daar mee eens en Kitchen Roulette verdient om die reden zeker de Echt Amsterdams Erkenning! Zelf meedoen aan dit maandelijkse eet-evenement? De volgende editie is op 31 oktober 2015.

foto credit: Lex de Lange

Willekeurig