Echt Amsterdams op kaart

Facebook

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Echt Amsterdams in kaart

EA Erkend Op Kaart

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Historische bierwandeling

Echt Amsterdams liep mee met de historische bierwandeling door de binnenstad van Amsterdam.

Onze mooie stad heeft een rijke historie. Als men tegenwoordig in de Amsterdamse binnenstad loopt zie je deze nog overal terug: de oude grachtenpanden, de smalle steegjes en de net niet recht gelegde straatjes. Een beetje Amsterdammer weet zijn weg in de binnenstad te vinden, maar kent men de historische feitjes? Kent men de historie van een drank die in elk cafétje wel wordt geschonken? Echt Amsterdams is door organisatiebureau Eat2Gather uitgenodigd om mee te lopen met een historische bierwandeling door Amsterdam.

Het is wat anders dan een ordinaire kroegentocht: de historische bierwandeling door Amsterdam. In deze 3,5 uur durende wandeling leer je de stad pas écht kennen: wij liepen mee met de korte versie, die twee uur duurde. Van start gegaan bij Café in ’t Aepjen, vertelde onze gids Frank vol enthousiasme over de geschiedenis van het café waar het spreekwoord in de aap gelogeerd vandaan komt.

Wij liepen naar het volgende café: Brouwerij de Prael. Brouwerij de Prael, gelegen op de Oudezijds Voorburgwal, is een sociale brouwerij waar men werkt met mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in de maatschappij. De Prael is gelegen in de oude bierkaai van Amsterdam. De bierkaai was de plek waar de vaten met bier aankwamen en de sjouwers werkten die de zware vaten met bier laadden en losten. De bewoners van dit deel van Amsterdam stonden bekend als onoverwinnelijke vechtersbazen. Daarvan is het spreekwoordelijke vechten tegen de bierkaai afgeleid: je inzetten voor een hopeloze zaak.

De volgende stop was In de Wildeman, gelegen in één van de zijstraatjes van de Nieuwedijk. Na wat te horen hebben gekregen over de geschiedenis van de korenmeesters, krijgen wij ons volgende speciaal biertje voorgeschoteld in dit proeflokaal: de London Pride van Fullers. Heel wat anders dan het biertje dat je in de gemiddelde club krijgt. Eén van de aanwezige bierkenners weet mij te wijzen op het biscuitachtige karakter van het biertje.

Onze laatste stop was bij De Bekeerde zuster voor de “Witte Antonia”. De geschiedenis achter dit biertje maakte het extra speciaal.

Het verhaal achter de Witte Antonia, maar zeker vele andere verhalen, zijn te horen tijden deze mooie tocht door het oude Amsterdam. Het arrangement is te boeken vanaf 42 euro p.p bij Eat2Gather.

Willekeurig