Echt Amsterdams op kaart

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 2 widget .

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 1 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Gevonden op Marktplaats

Gevonden op Marktplaats is een creatief en duurzaam project. Rademaker struint Marktplaats af om bijzondere items voor in je interieur te selecteren.

Julien Rademaker, bedenker van de website Gevonden op Marktplaats, gaat voor jou tussen alle aangeboden troep, op zoek naar de pareltjes die op Marktplaats worden aangeboden. Een mooie bijkomstigheid is dat deze spullen een tweede, misschien zelfs wel derde leven krijgen op deze manier. Een duurzaam initiatief dus. Maar, de website dient ook een hoger doel: Rademaker wilt zich uiteindelijk compleet gaan richten op de styling van interieurs. En, wat is nou een beter visitekaartje dan het sympathieke Gevonden op Marktplaats?

Tijdens het evenement ‘De Gevonden op Marktplaats Salon’, dat Rademaker in samenwerking met goede vriend en architect Samir Bantal organiseerde, kon hij zich uitleven als interieurstylist. Vier dagen lang werden de bijzondere spullen, die Rademaker eerder vond op Marktplaats, in een nieuwe context geplaatst. “We konden laten zien waarom zo’n gek lampje ineens wel werkt en niet lelijk is. Veel mensen hebben associaties met bepaalde spullen, omdat ze het vanuit een bepaalde context kennen.” Rademaker merkt daarnaast dat veel mensen onzeker zijn over creatie met betrekking tot hun interieur. Ze durven verschillende stijlen niet met elkaar te combineren uit angst dat het er raar uit komt te zien. Rademaker’s eigen interieur verraadt al dat hij hier zelf geen moeite mee heeft. “Bij styling bestaan er geen regels. Dat maakt het juist leuk.”

Om de beste in je vak te zijn, is kennis van stijlperiodes een must, weet Rademaker. “Het praat toch wat makkelijker tijdens een styling klus, als je weet waar je het over hebt.” Snel wordt duidelijk dat hij spullen dan ook automatisch in een periode plaatst. “Dit heb ik allemaal via Marktplaats geleerd. Op een bepaald moment kun je spullen die je tegenkomt makkelijk categoriseren.”

Rademaker zijn doel is niet om een blogger te zijn. Hij wil stylen, dingen maken, mensen verrassen. Met de ‘Salon’ heeft Rademaker veel media aandacht gegenereerd. De website heeft hem een terugkerende column in de Volkskrant bezorgd en een aantal styling – en interieurklussen bij productiebedrijven, waaronder 100% Halal.

Je zou Rademaker als verzamelaar van bijzondere objecten kunnen categoriseren, maar hij gaat naar eigen zeggen absoluut niet door voor een materialist: “Ik ben helemaal niet materialistisch. Alles wat in mijn huis staat kan binnen een jaar weg zijn.” Opmerkelijk is dat Rademaker, in het bezit van een bezienswaardig interieur, gevuld met bijzondere meubelstukken en veel kunst, het liefst in een leeg huis zou willen wonen. “Zo min mogelijk ballast lijkt me heerlijk. Ik vind het leuk om met veel verschillende spullen te werken, maar ik hoef er niet in te leven.” Hij zou dan ook het liefst een ruimte in Amsterdam willen hebben waar hij een showroom en studio in één heeft. Een plek waar mensen alles kunnen kopen wat er staat, waar fotoshoots kunnen plaatsvinden en waar Rademaker zich creatief gezien kan uitleven.

 

Ben je klaar met je IKEA interieur? Check dan Gevonden op Marktplaats voor bijzondere items. De oprichter van dit creatieve en duurzame initiatief is vindingrijk, authentiek en eigenwijs. Echt Amsterdams dus.

 

 

Willekeurig