Echt Amsterdams op kaart

Facebook

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Echt Amsterdams in kaart

EA Erkend Op Kaart

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Fruitful School

Fruitful School, een initiatief van Fruitful Office, is in het leven geroepen om scholieren te informeren en bewust te maken van de voordelen van fruit.

Dat fruit belangrijk is, weet iedereen. Om die reden wordt schoolfruit sinds 2010 gesubsidieerd door de Europese Commissie. Sinds dit jaar is de subsidie echter stop gezet, aangezien de leveranciers zich hebben teruggetrokken. Veel scholen kunnen hierdoor geen schoolfruit meer aanbieden aan hun leerlingen. Fruitful Office vond dat zij hier iets aan moesten doen; het idee van Fruitful School was ontstaan. Echt Amsterdams was benieuwd naar dit initiatief en sprak met 1 van de initiatiefnemers; Sebastian.

De Caterinaschool in Amsterdam is de eerste school die het fruit aangeboden heeft gekregen van de Fruitful office. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk scholen schoolfruit aan te bieden. Hoe? Door bedrijven aan te bieden een school te sponsoren. Sebastian legt het idee uit: “Wij nemen de Fruitful school nu mee in de offertes van de Fruitful office. Als deze bedrijven een offerte ontvangen, is er een optie waar je kan kiezen of jouw bedrijf een school wil sponsoren. Dat is een goede, maar geen irritante manier om bedrijven te laten meewerken aan dit project. Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Vaak vinden de bedrijven dat het wel hoor!”

Het belang van fruit op de scholen is volgens Sebastian groot. Het is belangrijk dat kinderen een basiskennis hebben over fruit, obesitas is namelijk een groeiend probleem onder jongeren. Om die reden willen zij naast de basissoorten fruit (appels, peren, mandarijnen) leveren ook voorlichting geven over het belang ervan. Op dit moment wordt dat gedaan op een laagdrempelige manier doormiddel van flyers, met een groei van Fruitful School willen zij dit echter ook uitbreiden.

Wij steunen Fruitful School in hun ambitie om Amsterdamse kinderen fruit te laten eten! Het is mooi dat bedrijven de verantwoordelijkheid op zich nemen voor een gezonder Amsterdam. Wat ons betreft verdient de Fruitful School ook zeker de Echt Amterdams Erkenning. Wij wensen Fruitful office/ Fruitful school succes met de verdere groei van dit project!

Willekeurig