Echt Amsterdams op kaart

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 2 widget .

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 1 widget .

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/echtamsterdams.nl/httpdocs/wp-content/themes/newsbold/functions.php on line 697 Eten en drinken Inspirerend

De Gall&Gall-erie geeft lokale kunstenaars expositieruimte in een slijterij

De Gall&Gall Sarphatipark bestaat vijf jaar en viert dat met een speciale editie van de Gall&Gall-erie


Een slijterij is een plek waar je in de meeste gevallen niet langer dan 5 minuten binnen bent en als je geen drank nodig hebt straal voorbij loopt. Bij de Gall & Gall in de Amsterdamse Pijp is dat tweede zeker niet het geval: naar idee van Rein Hazewinkel is de etalage van de winkel omgebouwd tot een ware kunstgalerie.

Al jaren exposeren diverse kunstenaars uit de buurt in de etalage van de winkel, die de toepasselijke naam Gall & Gall-erie heeft gekregen. Deze week is het de beurt aan de Gall & Gall Sarphatipark zelf, de winkel viert namelijk het vijfjarig bestaan. Om het jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan vindt aankomende week een speciale tentoonstelling in de Gall & Gall-erie plaats. Tijdens de tentoonstelling zal er een foto-expositie te zien zijn waar de winkel de buurtbewoners meeneemt in vijf jaar Gall & Gall Sarphatipark.

Eigenaar Ruben Harry startte zijn Gall & Gall in februari 2012 en sindsdien is de winkel uitgegroeid tot een ware buurtslijterij. De gezellige winkel is inmiddels niet meer weg te denken uit de buurt: “We maken ons sterk voor goed en passend wijnadvies en zorgen er dagelijks voor dat onze klanten zich vooral welkom voelen in de winkel. Inmiddels kennen wij de halve Pijp en onze buurtgenoten kennen ons”, vertelt Ruben. Zelfs als de winkel gesloten is draagt de Gall & Gall bij aan een gezellige buurt, er zijn namelijk drie rolluiken van de winkel verfraaid door het Echt Amsterdamse initiatief ‘De Rolluiken van de Cuyp‘.

Vanavond (vrijdag 3 februari) om 19:00 vindt de opening van de nieuwe tentoonstelling in de Gall & Gall-erie plaats, waar iedereen welkom is voor een hapje en drankje onder het genot van livemuziek. De ‘5-jaar Gall & Gall Sarphatipark’ tentoonstelling duurt van 3 tot en met 10 februari en is tijdens de openingstijden van de winkel te zien. De Gall&Gall-erie is een mooi initiatief en is met de creatieve manier van etaleren en het bijdragen aan de vervrolijking van het straatbeeld zeker Echt Amsterdams! Gefeliciteerd!

Ruben is helemaal klaar voor de opening van de speciale tentoonstelling:

De expositie wordt met livemuziek geopend:

Share on Facebook18Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
Share
Plaats een reactie
Je email adres wordt niet gepubliceerd
  • ( wordt niet gepubliceerd )

Willekeurig