Echt Amsterdams op kaart

Facebook

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Echt Amsterdams in kaart

EA Erkend Op Kaart

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

5 manieren om de vrijheid te vieren op 5 mei

Check hier onze 5 tips voor een onvergetelijke 5 mei in Amsterdam


Aanstaande vrijdag vieren wij weer met zijn allen de vrijheid op Bevrijdingsdag en net als elk jaar is er weer genoeg te doen in Amsterdam. Heb je nog geen idee hebben wat je gaat doen met Bevrijdingsdag? Wij hebben voor jou vijf mogelijkheden in Amsterdam op een rij gezet:

1. Concert op de Amstel
Bevrijdingsdag wordt dit jaar afgesloten met het Metropole Orkest (onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley) en Het Nationale Ballet. Tevens betreden Roel van Velzen, Joy Wielkens en Remy van Kesteren en de cast van Soldaat van Oranje – De Musical het podium op de Amstel.

De Nationale Viering Bevrijding wordt elk jaar feestelijk afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. Ieder jaar verzorgt een ander orkest het concert en treden verschillende solisten op. Ook dit jaar vormt de Amstel het decor voor ontmoeting en samenwerking van muzikaal en veelzijdig talent.

Tijd: 21:00 – 22:30
Kosten: Gratis

2. Vrijland
Net als voorgaande jaren is ook het Vrijland festival weer van de partij op 5 mei. Bij Blijburg aan Zee in Amsterdam vieren duizenden gelijkgestemden de vrijheid door te dansen, feesten en genieten ervan dat we kunnen doen en laten wat we willen.

Geniet van de beste techno, house, disco, hiphop, hitjes en reggae op het festival.

Tijd: 12:00 – 23:00
Kosten: Verschillende prijzen

3. Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet
Op 37 locaties verspreid door de stad delen getuigen, nazaten, voormalige en huidige bewoners persoonlijke verhalen over vervolging verzet en bevrijding. In Open Joodse Huizen staan de verhalen van voormalig joodse bewoners van de stad centraal, in Huizen van Verzet wordt verteld over het verzet.

Hoe werkt het?
Tussen 10.00 en 16.00 uur vinden gratis bijeenkomsten plaats die maximaal 1 uur duren. Iedereen is welkom om te luisteren en mee te praten, maar houdt rekening met een beperkt aantal plekken per locatie. Als het vol blijkt te zijn, kun je bij een andere locatie in de buurt terecht.

Tijd: 10:00 – 16:00
Kosten: Gratis

4. Vrijheidsmaaltijden
Op 5 mei luiden om 18.00 uur de Amsterdamse kerkklokken als start van de Vrijheidsmaaltijd van dit jaar. In parken, in huiskamers, theaters en musea op zo’n 90 locaties is de tafel gedekt met als thema ‘De Nieuwe Tijd’. Tienduizend mensen schuiven ergens in Amsterdam aan voor een Vrijheidsmaaltijd rondom een bijzonder verhaal: grootschalig of huiselijk, met vrienden, buurtgenoten of met kunstenaars en historici. Veel maaltijden zijn gratis.

De Grootste Vrijheidsmaaltijd van de stad is op het Museumplein voor 2.000 mensen. Met het gratis Power to the Pieper diner, muziek & schrijvers, Bevrijdingsdans, Amnesty Actie en het Bevrijdingsvliegtuigje.

Tijd: 18:00
Kosten: Gratis

5. Amsterdams Verbond
Organisaties uit het Amsterdamse nachtleven hebben hun krachten gebundeld en organiseren een bevrijdingsfestival met vier verschillende podia. Om 20.00 uur gaat op alle podia de muziek uit en viert het festival de vrijheid door twee minuten lang zoveel mogelijk lawaai te maken met het publiek.

Tijd: 12:00 – 23:00
Kosten: Verschillende prijzen

Willekeurig