Echt Amsterdams op kaart

Facebook

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Echt Amsterdams in kaart

EA Erkend Op Kaart

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Een Echt Amsterdams erkende bakkerij met talent ontwikkelingsprogramma's.

Wanneer je even snel een koffie haalt in de kiosk voordat je de trein instapt en er een lekkere koek bij neemt, is er een grote kans dat deze afkomstig is uit Amsterdam. Koeckebackers is een commerciële koekbakkerij in de Baarsjes. Het Amsterdamse bedrijf levert aan veel winkels, van de stationskiosk tot de bekende Albert Heijn. Koeckebackers is meer dan een lekkernijenleverancier: Het team bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die door middel van een ontwikkelingsprogramma weer aan het werk worden geholpen. Naast de bakkerij is er een gedeelte waar koffie kan worden gedronken in combinatie met een van de vele soorten koek. Dit liet de redactie van Echt Amsterdams zich geen twee keer zeggen en bezocht de zaak om te praten met Marien Meurs, medeoprichter van Koeckebackers.

Marien vertelt hoe koek bakken gecombineerd wordt met het helpen van mensen. “Mijn compagnon Joep was coach bij een groot bedrijf, waar hij merkte dat hoogopgeleiden veel meer trainingen werden aangeboden, dan de mensen die het juist nodig hebben. Vandaar dat wij het omdraaien: Bij Koeckebackers volgen de mensen die een tijdje buitenspel hebben gestaan, een programma om zichzelf te ontwikkelen.”

Dit programma duurt 9 maanden en is een talent-ontwikkelprogramma. Het bestaat onder andere uit gezamenlijke meetings, 1-op-1 gesprekken en workshops. Dit is bedoeld om bewust te worden van je dromen, kwaliteiten en valkuilen, zodat mensen na 9 maanden de volgende stap kunnen zetten naar hun toekomst. Daarnaast speelt het werk in de bakkerij ook een grote rol. Door het samenwerken en actief aan de slag te zijn, komen mensen weer in het ritme van werken. Dit leidt tot een boost van vertrouwen en heeft ook nog eens een heerlijk resultaat: Koek, heel veel koek.

Voor Marien is het belangrijk dat Koeckebackers actief bezig is met mensen. “Het is leuk om met iemand samen te werken en iets te creëren. Als ik dan later hoor dat diegene hier veel geleerd heeft en uiteindelijk ergens anders zijn draai heeft gevonden, is mijn taak voltooid. Daar krijg ik heel veel energie van.”
Marien is ambitieus: “Ons doel is om een landelijk bekend koekmerk te worden en meerdere bakkerijen in de rest van het land te openen. Met een talent-ontwikkelingsprogramma bij elke vestiging, uiteraard.” Echt Amsterdams kan niets anders dan Marien en Joep hierin te ondersteunen, daarom heeft Koeckebackers de Echt Amsterdams erkenning zeker verdiend. Gefeliciteerd!

Willekeurig