Echt Amsterdams op kaart

Facebook

Please activate some Widgets on SLIDE PANEL 3 widget .

Echt Amsterdams in kaart

EA Erkend Op Kaart

Please activate some Widgets on HEADER WIDGET 2 widget .

Het Amsterdamse Kesbeke is Echt Amsterdams

Kesbeke is de inlegger van echte Amsterdamse Tafelzuren. Als je wel eens augurkje hebt gegeten, kan het bijna niet anders dan dat je één van Kesbeke hebt geproefd. Naast de heerlijke producten doet het bedrijf ook veel op sociaal-maatschappelijk vlak.

Hoewel de Nutella-winkels en ijssalons in het centrum van Amsterdam de overhand nemen, zijn er nog genoeg typisch Amsterdamse bedrijven te vinden in de stad. Eén van deze bedrijven is Kesbeke, inlegger van echte Amsterdamse Tafelzuren. Als je wel eens augurkje hebt gegeten, kan het bijna niet anders dan dat je één van Kesbeke hebt geproefd. Naast de heerlijke producten doet het bedrijf ook veel op sociaal-maatschappelijk vlak. Echt Amsterdams ging langs en sprak met Oos Kesbeke, directeur van Kesbeke.

Kesbeke tafelzuren is opgericht door Charles Kesbeke in 1948 en gestart in een keldertje op het Waterlooplein. Bijna zeventig jaar later zit het familiebedrijf in Bos en Lommer en wordt het geleid door Oos, de derde generatie Kesbeke bij de nog enige Amsterdamse inleggerij van tafelzuren. Kesbeke heeft ruim 300 verschillende producten in ‘verschillende takken van sport’, vertelt Oos: “Wij leveren aan direct aan winkels, de groothandels, doen business-to-business en tegenwoordig ook heel veel culinair.”

Ook op sociaal maatschappelijk vlak is Kesbeke enorm actief. Kesbeke is onder andere bezig om ruim 700 zonnepanelen te plaatsen en gaat creatief om met het verwerken van de producten, waaronder kromme augurken die niet ‘mooi genoeg’ zijn voor directe verkoop. Naast het duurzaam en creatief omgaan met de producten, komt de enorme MVO ambitie ook terug in het personeelsbeleid. Ongeveer vijfentwintig procent van de werknemers van Kesbeke heeft een beperking en daarnaast geeft het bedrijf volop de kansen aan middelbare scholieren tijdens snuffelstages en studenten tijdens stages. Oos legt uit: “Iets waar ik erg trots op ben, is dat wij één van de driehonderd bedrijven in Nederland zijn die MVO-gecertificeerd zijn. Naast augurken en andere lekkere dingen inmaken, vind ik het ook belangrijk dat wij iets terug doen voor de maatschappij. Wij sponsoren bijvoorbeeld het Red Light Jazz festival, die mensen willen gewoon ouderwets een feestje geven in de stad. Dat vind ik gaaf. Wij willen in de toekomst vaker samenwerken en ons verbinden aan leuke Amsterdamse projecten. Het moet een wisselwerking zijn, je moet niet alleen maar nemen, daar kom je niet ver mee in het leven.”

Kesbeke is in alles Echt Amsterdams, vindt ook Oos: “In wat eigenlijk niet? Mijn jongens komen uit Amsterdam, het bedrijf komt uit Amsterdam, wij denken Amsterdams en praten Amsterdams. Wij zijn Echt Amsterdams, zo is het gewoon”. Naast het Amsterdamse karakter draagt Kesbeke bij aan een beter Amsterdam wat in alle takken van de organisatie naar voren komt. Om deze reden mogen vanaf vandaag wij Kesbeke officieel feliciteren met de Echt Amsterdams erkenning, gefeliciteerd!

Willekeurig