Ook al is er niet heel lekker weer voorspeld dit weekend is er nog steeds genoeg te doen in onze stad! Er zijn meerdere culturele, culinaire en muziekfestivals en tentoonstellingen. Echt Amsterdams benoemd 5 activiteiten die zeker de moeite waard zijn.

Smaakboulevard 2017

Aan de oever van de Sloterplas in Nieuw West kan je deze zaterdag genieten van heerlijk divers streetfood vanuit alle hoeken van de wereld en een uitgebreid cultureel programma met muziek en dans. Ook zullen er tal van workshops en andere activiteiten plaatsvinden. Toegang is gratis!

http://smaakboulevard.com

2. WESTwaARTS

In het Erasmuspark organiseert Podium Mozaïek een gratis openluchtfestival. Verwacht verschillende muziekstijlen van over de hele wereld, theater, dans en kinderactiviteiten. Dit weekend staan onder andere afrobeat-band Zitakula, Syrisch-Nederlands collectief Wasim Arslan en Reggaegroep Leeways op het programma. Dit festival is geschikt voor alle leeftijden.

https://westwaarts.com

3. Pitch Festival

Voor liefhebbers van elektronische muziek van de hoogste kwaliteit vindt zaterdag Pitch festival plaats op het NDSM-terrein. Geniet van de beste beats van het moment met optredens van onder meer Mount Kimbie, Fatima Yamaha en Mura Masa.

http://pitchfestival.nl

4. World Press Photo

Tot 9 juli worden de prijswinnende persfoto’s van afgelopen jaar getoond in de Nieuwe Kerk op de Dam. Heb je even geen zin om buiten te zijn maar wel om indrukwekkende, soms schokkende, en bijzondere beelden te zien. Ga dan eens langs bij de Nieuwe Kerk. Kost maar een tientje.

https://www.worldpressphoto.org/exhibitions/2017-exhibition/amsterdam

5. Openluchtteather Vondelpark

De hele zomer lang kan je genieten van de leukste acts. Gratis en voor niets, gewoon in het Vondelpark. Dit weekend zijn er bijvoorbeeld muziek-optredens van Benjamin Fro, Jermain Bridgewater, Reflets Trio, Eleonore Pameijer en Ralph Rousseau, Lady Dandelion en Shirma Rouse. Ook is er cabaret van Kirsten van Teijn en René van Meurs. Genoeg te zien dus!

http://www.openluchttheater.nl/optreden/