Als je nog niet weet wat je dit weekend van plan bent, geen paniek! Echt Amsterdams heeft 5 evenementen voor je op een rij gezet. Van clubavonden op vrijdagavond tot een tekenmiddag voor de hobbyist, je leest het hieronder.

Buurtexpositie de Baarsjes (6-9 juli)

Vanaf donderdag 6 juli is de expositie de Baarsjes geopend! De MLB Galerie organiseert deze buurtexpositie met de reden de talenten uit hun buurt een podium te geven om zich te presenteren. Je vindt er zowel professionele als hobby-kunstenaars met hun eigen werk. Dit maakt het dat de meeste werken zeer betaalbaar zijn. De toegang is gratis. De expositie is van 6 tot 9 juli, tijden zijn 13:00 – 17:00.

Voor meer informatie: http://www.mlbgalerie.nl/

Zwarte Koffie (7 juli)

Een maandelijks terugkerende clubavond in Paradiso. Sfeer en gezelligheid is altijd aanwezig, mede door de mix van hiphop, funk, soul en disco. Perfecte ingrediënten voor een avond los gaan. De vaste DJ’s hiervoor zijn DJ D-Rok & Mr.Speak. De zaal is open vanaf 12 uur ’s nachts. Entree is € 13,50.

Voor meer informatie: https://www.paradiso.nl/nl/programma/zwarte-koffie/16131/

Buitenfestival Westerlicht van het Muziekpakhuis (8 juli)

De leerlingen van het Muziekpakhuis presenteren zaterdag hun muziek aan iedereen die het wilt horen. Er zullen 3 buitenpodia aanwezig zijn bij café Toussaint. Ook is er mogelijkheid om zelf mee te spelen met het Groots Gitaarorkest, en Tangarine & band sluit de avond af om 22:00.

Voor meer informatie: https://muziekpakhuis.nl/

Vondelpark Openluchttheater Paul de Munnik (8 juli)

Een optreden in het Vondelpark Openluchttheater door Paul de Munnik, bijgestaan door Wouter Planteijdt en David Middelhoff. Zijn voorstelling Nieuw, waarmee Paul de Munnik dit seizoen in de theaters staat, is gebaseerd op zijn geboorteplaats en hoe hij daar zijn eerste indrukken opdeed. Het concert zal voornamelijk nummers bevatten uit het album gelijknamig aan de voorstelling: Nieuw. Het begint om 21:00.

Voor meer informatie: http://www.openluchttheater.nl/optreden/paul-munnik-wouter-planteijdt-en-david-middelhoff/

Teken de stad – tekenmiddagen in de zomer (9 juli)

Een initiatief gestart door Het Tekenlab, 8 tekenmiddagen in Amsterdam. Goed geschikt voor de mensen die in hun zomervakantie zin hebben om creatief bezig te zijn. De eerste middag start zondag bij het Artisplein. Elke zondag een andere locatie, elke zondag een ander materiaal. Het is voor alle leeftijden, de prijs per middag voor volwassenen is € 25 en voor kinderen € 15. Voor meer informatie: http://hettekenlab.nl/