Sinds 1995 staat Amsterdam van 18 tot 22 oktober in het teken van elektronische muziek. Het Amsterdam Dance Event is een groot succes en als inwoner van Amsterdam valt er dan ook niet aan te ontkomen. Daarom licht Echt Amsterdams vijf evenementen uit, die volgens ons de moeite waard zijn! (ook als je niet van techno muziek houdt)


ADE Street Art Tours

Tijdens Amsterdam Dance Event zal er elke dag van het Amsterdam Dance Event een street art tour worden gehost door het Urban Art Festival. Je gaat met een groep een stadswandeling maken, langs de verborgen steegjes en hoeken die de mooiste straatkunst bevatten. Hierbij word je begeleid door een straatkunstenaar zelf. Erg leuk om naast alle feesten de stad op een andere manier te ontdekken. De wandeling begint om 15:00 bij het Art’otel op de Prins Hendrikkade.

Voor meer info: https://www.amsterdam-dance-event.nl/program/2017/ade-street-art-tours/5155221/


AMF Amsterdam
Het grote feest van ADE. De Amsterdam ArenA wordt omgetoverd tot één groot walhalla voor de EDM-fan. Bijna alle grote namen uit de dance scene zijn er. Nederlands grootste DJ’s zoals Hardwell en Armin van Buuren zullen aanwezig zijn. Tijdens dit feest zal ook de nummer 1 DJ van de wereld worden bekend gemaakt. Er zijn nog kaarten beschikbaar, als fan van elektronische muziek is dit iets wat je meegemaakt moet hebben. (21 oktober)

Voor meer info: https://amf-festival.com/nl/


Dadara Expo: Open your Mind – So We Can Use Your Data
Kunstenaar Dadara organiseert tijdens ADE een expositie van zijn laatste tekeningen en kunstwerken. De kunstenaar staat dicht bij de dancewereld, waar hij 25 jaar geleden zijn eerste cover heeft ontworpen voor de oude Amsterdamse plantenwinkel Outland Records. Zijn werk neemt je mee terug naar de jaren 90, en veel van zijn ontworpen covers zijn verwerkt tot prachtige tapijten die te zien zijn bij de KochxBos galerij op de Eerste Anjeliersdewarsstraat.

Voor meer info: http://www.kochxbos.nl/show/85/dadaraexpo2017


Concertgebouw Kiasmos
Aangezien er technofeesten in overvloed zijn tijdens ADE, wil Echt Amsterdams hier niet teveel aandacht aan besteden. Eén technofeest is toch wel benoemenswaardig: het duo Kiasmos geeft een ‘seated concert’ in het Concertgebouw. Kiasmos staan bekend om hun unieke mix van piano en strijkklanken gemixt met elektronica. Niet het doorsnee techno concert dus, zowel qua locatie als muziek. Het feest is aanstaande zaterdag van 23:30 – 02:00.

Voor meer info: https://www.concertgebouw.nl/nl/page/33433


The VR Cinema: ADE X Virtual Reality
The VR Cinema is een bekende van Echt Amsterdams. Kort na de opening zijn wij al eens langs geweest om de Virtual Reality beleving te ervaren. Nu hosten zij tijdens ADE een speciaal programma wat je meeneemt langs abstracte landschappen en droomwerelden, ontworpen door experimenterende VR-artiesten. Ook is er een tour waar je terecht komt in de Cubaanse dance scene, begeleid door Joyvan Guevara, één van de grootste artiesten daar. De VR Cinema is te vinden op de Oosterdokskade.

Voor meer info: https://thevrcinema.com/nl/ade-x-virtual-reality